Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 32 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

"ЮЖЕН ПОТОК" СИ ТЕЧЕ НАПУК НА ЕС

Лъжеше ли ни премиерът Пламен Орешарски, докато ни гледаше в очите и ни уверяваше, че работата по газопровода "Южен поток" е замразена, или него не го зачитаха собствените му министри, които той подбра и назначи уж по експертните им качества? Дали самият министър-председател е разбрал, че от 2004 г. България е член на НАТО, а от 2007-а на Европейския съюз и отдавна вече не "козируваме", щом от Москва ни свирнат за щяло и нещяло? Всички тези въпроси сега висят със страшна сила, след като се оказа, че въпреки предупрежденията на Брюксел за "Южен поток" отишлите си управници са позволили да започне реалното му изграждане на наша територия. Всичко по темата ще научите само от в. "БАНКЕРЪ".


 


АНАТОМИЯ НА БАВНОТО УБИЙСТВО

Настъпилото безвремие след политическата атака срещу КТБ и терминаторската роля на правоохранителните органи засилват вероятността да видим овъглен юргана заради "бълхата". С други думи - да се срине банков гигант, който два месеца след особения (над)зор, показва впечатляваща капиталова стабилност и да се взриви голяма част от оръжейната промишленост и други ключови отрасли на икономиката ни - само и само за да бъде унижен и унищожен Цветан Василев. А колкото по-дълго банката стои затворена, толкова по-голяма част от кредитите й ще изпадат в просрочие. Причината е, че дейността на много от нейните фирмени клиенти зависи именно от оборотните кредити, отпуснати им от КТБ. Как се убива банка и има ли спасителен вариант четете само в "БАНКЕРЪ"


 


КРЕДИТНИТЕ ДОСИЕТА НА ПРИЦЕЛ

Кредитните досиета на Корпоративна банка са истинското злато в трезора й. И нетолкова заради размера на отпуснатите заеми, колкото заради обезпеченията - детайлната информация за тях дава възможност за контрол и върху самите получатели на заемите, и върху техния бизнес. В петък временно отстранените от длъжност изпълнителни директори на Корпоративна банка разпространиха съобщение, че са изпратили молба до главния прокурор, до управителния съвет на БНБ с копие до министрите на правосъдието, на финансите, на вътрешните работи и до квесторите на банката, в която изразяват огромното си безпокойство за това, което се случва във и около КТБ АД. Защо мениджърите молят за съдействие да бъдат прекратени незаконосъобразните според тях действия, четете в новия брой на "БАНКЕРЪ".


 


ЗА КОГО ИГРАЕ ПЪРВАНОВ?

Забелязвате ли праволинейната и упорита политическа линия на поведение на президента Георги Първанов (2002-2012 година)? Почти идентична е с тази на Бойко Борисов. И двамата имат партии - при това лидерски, и двамата искат да управляват държавата на всяка цена, макар и да твърдят обратното. Еднакво респектирани са от ДПС поради честите им коварни предателства. Нито ГЕРБ, нито АБВ имат сигурни бъдещи партньори. Борисов се вижда в ролята на владетел - сиреч да е начело на държавата като президент, докато Първанов обикаля света със свитата си и се подписва под националните документи като премиер на президентска република България. В ход е сценарий за смяна на караула. Какъв е той и дали осъществяването му възможно, ще научите от в. "БАНКЕРЪ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във