Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 29 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 29 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Новият закон за отпадъците се вмириса

От поредните промени в Закона за управление на отпадъците направо замириса на лобизъм и административна некомпетентност. След истински маратон от конференции, кръгли маси и заседания въпросите около норматива станаха повече от отговорите, а времето неумолимо тече и вече остава по-малко от месец, за да изпълним европейските изисквания в тази сфера. Какви са проблемите и ще бъде ли зачеркнат бизнеса със скрап, ще научите само от новия брой на БАНКЕРЪ.

Новата кула на РВД със старите въпросителни

Десетки излитащи и кацащи самолети на столичното летище ежедневно са изправени пред сериозната заплаха от инцидент, който може да доведе до стотици жертви. За този проблем се знае от години, но първата стъпка за действителното му решаване бе направена едва през тази седмица. Защо се забави строителството на новата кула на РВД и кой ще получи парите за изграждането вижте само във в. БАНКЕРЪ.

Общинските болници се давят, подават им сламки

Девин, Бобов дол, Полски Тръмбеш и Ивайловград... Преди това Трън, Кула, Брезник и Радомир, следват Попово, Нови пазар... Това е само част от черния списък с имена на фалирали болници или такива, които тепърва ще хлопнат вратите си за пациенти. Наложените по административен път делегирани бюджети се превърнаха в първоизточник на хроничен дефицит на средства. Нереалните медицински стандарти взеха хляба от ръцете на болниците и така ги поставиха на ръба на физическото оцеляване. Защо се стигна дотук, четете във в. БАНКЕРЪ.

Битката за европейско застраховане годиняса

На 15 юли новото ръководство на КФН годиняса. Фокусът в работата на надзора през това време беше забатаченото законодателство в застраховането и уж беше започнал да разрешава редица влачени от години проблеми, но в парламента промените в Кодекса за застраховането се препънаха. До кога ще продължават неуредиците в сектора ще разберете от в. БАНКЕРЪ.

Юнакът БОРКОР заспа предизборно

Къде се дяна онзи чутовен юнак БОРКОР, който трябваше да отреже главата на корупцията?! Заби се някъде вдън коридорите на Министерския съвет и от началото на годината ни се чува, ни се вижда да е подал глава навън.
Срамежливият БОРКОР бе заченат през седмия месец на 2010 година. Родителите му прецениха, че най-подходящата дата за оплождане е в навечерието на поредния междинен доклад на Европейската комисия за напредъка ни в областта на правосъдието и вътрешния ред. Оказа се, че наистина дните преди доклада са били най-добри за тази цел - и неговите автори написаха добри думи за неродения БОРКОР и му предсказаха блестящо бъдеще.
Подробности за житието и битието на новата структура четете само и единствено в Параграф 22 - приложението на в.Банкер за законност и власт

Facebook logo
Бъдете с нас и във