Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 22 на в. БАНКЕРЪ четете:

Скандален чиновник блокира Джереми

Колкото и невероятно да звучи, близо 700-те милиона лева по европейската инициатива Джереми се управляват не от кого да е, а от главния секретар на Министерството на спорта - Марияна Велкова. За ужас на бизнеса бившата шефка на Изпълнителната агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия все още е в съвета на директорите на дружеството Джереми България, в чийто капитал са споменатите пари. Това граничещо с абсурда и законността обстоятелство обаче остава скрито за общественото внимание вече втори месец. А защо е така - четете в новия брой на БАНКЕРЪ


nbsp;


Министерска рецепта за лечение на болниците

Политическите кабинети се сменят, дузина министри се опитаха да реанимират здравеопазването ни, но дълговете на болниците все така продължават да растат. През септември 2011-а дефицитът на лечебниците бе точно 303 млн. лева. В средата на 2012-а той достигна 378 млн. лв., а към края на март тази година 176-те държавни и общински болници са натрупали задължения над 388 млн. лева. Затова фатално закъснялата болнична реформа трябва да започне още утре. Но възможно ли е това ще научите от страниците на БАНКЕРЪ.


nbsp;


Европейски костюм или ковчег за енергетиката

Колосални загуби от 2 млн. лв. на ден, топли връзки между политици и шефове на енергийни предприятия, непрозрачност и зависимост на националния ни регулатор... Такива звучни шамари ни зашлевиха Европейската комисия и Световната банка в анализите си за състоянието на енергийния ни сектор, представени в последните дни на служебния кабинет. Всичко по темата - четете в новия брой на финансовия седмичник.


nbsp;


Лобитата около Белене се размърдаха

Ще възкръсне ли отново проекта АЕЦ Белене? Кой с какви спекулации излезе по темата и каква е позицията на новия премиер Пламен Орешарски? Отговорите дава вестник БАНКЕРЪ.


nbsp;


И на власт, и в опозиция

Нещо ново и непознато се случва в политиката. Партиите пак са си същите, сред депутатите са добре познатите стари лица, само настроенията са някак различни. Разклатеното мнозинство в Народното събрание оформи друга формула на успеха, създавайки непозната за партиите максима. Когато не е ясно кой е на власт, печелят всички в опозиция. А това отрежда съвършено нова роля на формациите, обявили се против властта. Повече четете в новия брой на в. БАНКЕРЪ.


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във