Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 21 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 21 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Булгартабак - отровата на властта

Каква е политическата цена на Булгартабак и защо всеки министър, който се е опитал да доведе приватизацията на тютюневия холдинг докрай, се e сбогувал с креслото си? Заради продажбата на холдинга от 2001 г. насам изгърмяха четирима министри - двама от НДСВ (Николай Василев и Лидия Шулева), един от ДПС - Мехмед Дикме и един от БСП - Румен Овчаров. Как и защо Булгартабак се превърна в отровата на властта, четете само във в. БАНКЕРЪ.

Кремиковци пак ни влачи към дъното

Кремиковци вече има нов собственик, но батаците около него едва ли ще приключат скоро. Темата за държавните помощи, за които в. БАНКЕРЪ е писал нееднократно и които години наред комбинатът получаваше под различна форма отново излизат на дневен ред. Оказва се, че Кремиковци пак ни влачи към дъното, а държавата може да олекне със 700 милиона. Подробностите - само във в. БАНКЕРЪ.

За едни - милиони, за държавата - трохите

Възможно ли е да има успешни публично-частни партньорства в България? По този въпрос може да се спори много. Справката на в.БАНКЕРЪ в Националния концесионен регистър показа, че от 1997-а досега държавата е сключила общо 548 договора за концесии за най-различни видове стопанска дейност - обслужване на граждански летища, добив на метални и неметални полезни изкопаеми и други. Само че много трудно може да се проследи каква е била ползата от тях през годините. Защо - отговорът ще научите само от страниците на финансовия седмичник.

Доминацията на банковите групи

Единствената цел на финансовите институции у нас само преди десетина години бе да си осигурят колкото се може по-богати акционери, които да им дадат свободата да трупат активи и да развиват клоновата си мрежа. Сега ситуацията е доста по-различна. Банковите активи вече са близо 74.5 млрд. лева. Всяка финансова операция на банките се следи под лупа, а повечето от тях се наместиха в почти всички други финансови сфери, съпътстващи основната им дейност. Повече за доминацията на банковите групи - само в новия в. БАНКЕРЪ.

МВР откри предизборната битка за Варна
„МВР започва да работи като предизборен щаб на ГЕРБ - такава констатация направи в сряда (25 май) лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов. Изявлението му беше предизвикано от акцията на вътрешното ведомство по задържането на контрабандни цигари в морската столица миналия уикенд. При нея спецполицаи откриха общо 568 мастербокса цигари Ракел без бандерол в склад в Западната промишлена зона на града. Как МВР откри битката за Варна - четете в Параграф 22, приложение на в.Банкер за законност и власт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във