Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 20 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 20 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Прокурори влизат в общините Родопи и Костенец

Председателят на Сметната палата Валери Димитров изпрати на главния прокурор Борис Велчев одитните доклади за общините Родопи и Костенец миналата седмица. Експертите на палатата са стигнали до заключението, че те съдържат данни за престъпление. Но палатата много рядко изпраща одитите си в прокуратурата и прави това само когато са налице особено тежки нарушения на финансовата дисциплина. Какво се е случвало в Родопи и Костенец, четете само във в. БАНКЕРЪ.

Кешовите преводи криза не ги лови

Умилителната реклама Татко ни прати парички на една от международните компании за бързи преводи, която в края на миналата година се завъртя по телевизиите, придобива все по-голяма актуалност. Защо ли? Обяснението е просто. Само през първите три месеца на 2011-а преводите към България от нейни граждани, работещи в чужбина, са около 190 млн. евро, или с близо 4 млн. евро повече в сравнение със същия период на 2010-а. Как и защо кешовите преводи за избягали от кризата, ще научите от новия брой на финансовия седмичник.

Освежаване на кабинета или битка на лобита

Транспортният министър Александър Цветков подаде оставка, за да не бъде уволнен. След очеваден натиск сама си тръгна и шефката на НОИ Христина Митрева. Изгърмя и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев. Плюс още няколко по-дребни риби. Какво обаче следва оттук нататък - ще прочетете само на страниците на в. БАНКЕРЪ.

Лекари и сестри напускат потъващия кораб

България налива милиони за образованието на лекари и медицински сестри, а повечето от тях бягат в чужбина веднага щом вземат дипломата си в ръка. В такъв случай как държавата би могла да извлече дивиденти от кадрите си? Според премиера Бойко Борисов отговорът е елементарен - като ги трансферираме по подобие на футболистите. Само за първото тримесечие на 2011-а 145 лекари са напуснали страната, показва официалната статистика. Според неофициалната обаче около 1200 медицински специалисти годишно казват адио на българските болници. Всичко по темата - в новия брой на БАНКЕРЪ.

Учудихме света с войната на Цветанов срещу съда

Най-смешното през последните години е, че все някой от чужбина ни казва какви са кривиците на МВР, прокуратурата и съда, сякаш те не са очевидни за нас самите. Откакто от 2007-а сме в ЕС, Брюксел ни дърпа ушите с доклади по механизма за сътрудничество. Също от Европа ни пляскат по ръцете, протегнати към шенгенската маса. Страсбург и САЩ ни дебнат за нарушения на човешките права и полицейско насилие.
Какво ни казаха тази седмица - четете в Параграф 22, приложение на в.Банкер за законност и власт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във