Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 19 на вестник БАНКЕРЪ

Раят на спестителите приключва
Само за половин година лихвените проценти по депозити намаляха с 1.5 на сто, че и повече. Шефовете на търговските банки подсказваха още от средата на 2009-а, че доходността по спестяванията на гражданите е достигнала връхната си точка и по-нататък движението й може да е само надолу. И ето, че последната статистика на БНБ потвърждава техните думи. Защо приключва раят на спестителите и какви са причините за това - истината само на страниците на финансовия седмичник.

Туризмът яхна вълната на оптимизма
През последните дни времето се затопли и в някои курорти вече пристигнаха първите германци и скандинавци - все сигнали за наближаващия летен сезон. През пролетта на 2009-а прогнозите бяха за крах в туризма, за празни или фалирали хотели. Но те се оказаха доста пресилени и по-скоро потвърдиха поговорката, че на страха очите са големи. Каква е равносметката от последния летен туристически сезон и какво очакват хотелиерите за новия, четете в новия брой на в. БАНКЕРЪ.

Топлофикационни абсурди без край
Ако една трета от потребителите на топлоенергия в една сграда не плащат сметките си, топлоподаването ще бъде спирано. Това предвижда текст от проекта за промени в Закона за енергетиката, разработван от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Идеята за спиране на парното на цели блокове заради неплатени сметки не е нова, а бе лансирана от шефа на столичната топлофикация Петко Милевски още през 2008-а. Какво налага прекъсването на топлоподаването да се реанимира отново и защо тази идея може да се окаже противоконституционна, ще разберете от в.БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във