Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 12 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 12 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Горивата замръзват до следващия път

Шумотевицата, която се вдигна през последните няколко седмици около поскъпването на цените на горивата, умело бе използвана от петролните компании и автомобилните превозвачи, които успяха да си договорят редица облекчения за сметка на държавата. Как и защо горивата замръзват до следващия път, четете само във в. БАНКЕРЪ.

София влиза в капана на ремонтите

Тежко лято се задава за софиянци и гостите на града. Заради предстоящите мащабни ремонти и строителни работи трафикът в столицата ще стане още по-невъзможен дори и през месеците, когато улиците обикновено са пусти. Подробности за това кога София влиза в капана на ремонтите, ще научите само от новия брой на финансовия седмичник.

Българската авиация лети надолу

Годините, когато български самолети с логото на Балкан летяха по десетки международни и вътрешни въздушни линии, отдавна са минало. Сега ситуацията е много по-различна. Притиснати от жестоката конкуренция, високите цени на петрола на международните пазари и последиците от финансовата криза, дори малкото оцелели наши превозвачи все повече губят позициите си на пазара. Още по темата - само на страниците на финансовия седмичник.

Трупът на пътя поскъпва до 10 млн. лв.

Причиняването на смърт на пътя да струва много повече на виновника, предвижда проектът за изменение на Кодекса за застраховането, който Комисията за финансов надзор предложи за обсъждане. Горната граница за обезщетение при пътнотранспортно произшествие с труп на пътя става 10 млн. лева. Какво смятат експертите по въпроса, ще научите от новия брой на в. БАНКЕРЪ.

Кашата Съдебни експертизи

За пореден път възниква проблем с недостига на средства за съдебни експертизи. Заради това не са платени вече извършени такива специализирани заключения. Дължимите суми са огромни и се отнасят до оценките на т. нар. независими експерти, които не влизат в списъците на вещите лица към съответните съдебни райони.
Подробности за скандала - четете в Параграф 22, приложение на в.Банкер за законност и власт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във