Банкеръ Weekly

Новини

В новия бр.12 на в. БАНКЕРЪ четете:

Близки до шефа на АЕЦ лапат от детските кухни

Бизнесът с първо, второ и трето, баничка и боза за детски ясли и градини, училищни столове и бюфети е сладка хапка за много фирми. Защото малчуганите в страната са стотици хиляди, а общините, колкото и да са го закъсали, все отнякъде намират средства за прехраната им. А става дума за милиони левове. Със съмнителна систематичност обаче поръчките се печелят от доста ограничен кръг фирми. Една от тях е Макрон, гравитираща около директора на АЕЦ Козлодуй и вече бивш депутат от ГЕРБ Валентин Николов. До влизането си в парламента през 2009-а той е притежавал 33% от нея. Още по-темата четете в новия брой на БАНКЕРЪ.


nbsp;


Празнят екокасичката по план

Три пъти повече пари се кани да похарчи през тази година Предприятието за управление на дейностите по околната среда (ПУДООС). Точно 113 778 707 лв. са записани в графата му разходи, докато през 2012-а сумата бе 36.3 млн. лв., а за 2011-а - 33.8 милиона. И тъй като неговите приходи никак няма да са достатъчни за изпълнението на амбициозната цел, е запланувано да бъдат опоскани почти до шушка и банковите му сметки, в които има 60.5 млн. лева. Защо и как се получава така, ще научите само от вестник БАНКЕРЪ.


nbsp;


Честни избори, но с въпросителна

Шумно обявените намерения за прозрачни избори през май са напът да се разбият на пух и прах, след като още в сряда (20 март) стана ясно, че процесът изцяло буксува . Изборният борд, който трябва да следи вота, все още няма нито форма, нито лица, а около конкурса за избор на фирма преброител на гласовете назрява скандал. В същото време президентът Росен Плевнелиев не скри страховете си от безизходица след изборите, а това накара дори международните медии да предрекат вот без ясен победител и разпокъсан парламент. Очертава ли се виновник за създадената каша, четете в новия брой на в. БАНКЕРЪ.


nbsp;


Строителите редят нов пъзел

Пъзелът в строителния бранш след падането на правителството на ГЕРБ започна да се пренарежда. Фаворити на управляващите до неотдавна се чудят дали ще успеят да опазят позициите си от настъпващите нови играчи, които преди оставаха зад борда. Повече подробности - на страниците на БАНКЕРЪ.


nbsp;


Министърът без раница

Воден от някакви странни подбуди, бившият вече премиер Бойко Борисов набързо катапултира младия хасковлия за заместник икономически министър, отговарящ за енергетиката, а след раздялата с Трайчо Трайков през пролетта на 2012-а го постави и в креслото на титуляра. Но за има-няма година Добрев нагледно доказа, че не във всяка войнишка раница лежи маршалският жезъл или по-скоро, че има и войници изобщо без раници. За гафовете на бившия министър - вижте новия брой на финансовия седмичник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във