Банкеръ Daily

Новини

В началото на декември се очаква разрешителното за строеж на многофункционална спортна зала на 4-ти километър

В началото на декември се очаква разрешителното за строеж на многофункционална спортна зала на 4-ти километър, съобщиха от “Главболгарстрой”. До момента компанията е изпреварва с 18 дни графика и програмата за проектиране на обекта. Това обяви изпълнителният директор Павел Калистратов на среща с представители на 24 федерации, чиито спортове ще се практикуват в залата. Срещата бе инициирана от Министерството на физическото възпитание и спорта с цел запознаване на федерациите с идейния проект и с моментното състояние на дейностите по обекта.
На този етап всички съоръжения и сгради на терена са съборени и изчистени, а водопроводите, електрическото захранване и каналите, минавали през обекта, са изнесени извън неговата територия.
“Това е инженерингов проект, в който първо стартираме с проектирането – една много дълга и сложна фаза, - заяви Павел Калистратов. - Приключихме всички съгласувателни процедури със Софийска вода, ЧЕЗ – електроснабдяване, зелените системи, противопожарна служба, екология и околна среда. В средата на тази седмица проектът за залата ще бъде внесен за разглеждане на експертен съвет в направление “Архитектура и благоустройство” на Столична община. Целта ни е на 1 август 2011 година залата да бъде готова и всички ние да бъдем там.”
12 410 души е основният капацитет на новата многофункционална спортна зала. Тя ще бъде разположена върху 12 блока, което гарантира нейната надеждна и сигурна експлоатация. Конструкцията ще бъде осигурена и за допълнителни натоварвания. Проектът в максимална степен удовлетворява изискванията за функционалност. Залата е съобразена със спецификата на различните видове спорт като бадминтон, баскетбол, волейбол, бокс, тенис на маса, хандбал, стрелба с лък, гимнастика и други. Тя ще разполага с допълнителна спортна зала с размери 32 на 46 метра. Обектът е осигурен от гледна точка на достъпност и условия за комуникация в това число и за хора с физически увреждания.
Новата зала ще има и допълнителни функции - за организиране на концерти, изложби и други обществени прояви, каквато е европейската практика, каза при представянето на проекта архитект проф. Жеко Тилев. По време на концерти залата може да поеме 18 до 19 хиляди души

Facebook logo
Бъдете с нас и във