Банкеръ Daily

Новини

В КАЗАНЛЪК СЕ ОТКРИВА ЦЕНТЪР ЗА ИНДИВИДУАЛНО СОЦИАЛНО ОБСЛУЖВАНЕ НА ВОЕННИ

Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие утре, 21 май, Център за индивидуално социално обслужване в град Казанлък. На церемонията ще присъстват началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков, висши военни от Сухопътни войски и представители на местната изпълнителна власт.
Центърът за индивидуално социално обслужване ще предлага комплекс от социални услуги както за кадровите военнослужещи, воините от резерва, членовете на военнопатриотични организации, така и за семействата на военнослужещите. В него ще работят специалисти, които ще консултират посетителите по въпроси за здравното осигуряване, материалното подпомагане, възнаграждения и обезщетения, застраховане и др.
По-рано същия ден министър Цонев и генерал Стойков ще се срещнат с военнослужещи от под. 22 180 – Казанлък.
Проектът за изграждането на центрове за индивидуално социално обслужване се реализира от Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната”. Този нов модел на социално обслужване в Министерството на отбраната и Българската армия стартира през 2006 г. В страната вече функционират 6 такива центрове в градовете София, Плевен, Пловдив, Шумен, Варна и Велико Търново. Предстои до края на тази година да бъдат разкрити още 5 - в градовете Сливен, Бургас, Карлово, Стара Загора и Ямбол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във