Банкеръ Weekly

Новини

В ход са процедурите по проекта Воден цикъл на Шумен

Започнаха вече процедурите по Закона за обществените поръчки (ЗОП) по проекта Интегриран проект за водния цикъл на Шумен ndash; ІІ етап, съобщиха от местната администрация. Проектът е на стойност 75 млн. лв. и се осъществява със съфинансиране от община Шумен в размер на 3 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма Околна среда.


Първата комисия започна раработа миналия вторник, когато бяха отворени документите на кандидатите за осъществяване на одит по проекта. За тази опция кандидастват 14 фирми от Шумен, София, Смолян, Варна, Разград и Русе. Общата стойност на поръчката е 150 хил. лева.


Друга комисия, назначена със заповед на кмета Красимир Костов, започна работа по отваряне на офертите на кандидатите за осъществяване на технически контрол при проектирането и строителен надзор. Постъпилите оферти са на пет софийски фирми. Това са Обединение ХКП екокомерс, Консултантска инженерна група, ДЗЗД МТС, Инфраню България и Дейта груп ООД. Общата стойност на поръчката е малко над 3 млн. лева. Комисията трябва да излезе с предложение за класирането на фирмите до 22 април.


По проекта Интегриран воден цикъл на Шумен ndash; ІІ етап ще бъдат направени общо девет процедури по Закона за обществените поръчки. Следващия вторник (на 26 март) ще бъдат отворени документите на кандидатите за изпълнители на дейностите по изграждане помпената станция в кв. Дивдядово в Шумен.


На 4 април има още две процедури по ЗОП ndash; отваряне на офертите на кандидатите за осъществяване на техническа помощ и на офертите на кандидатите за реализацията на публичността по проекта.


Предстоят още процедури по оборудване, както и за избор на авторски надзор за помпената станция в Дивдядово, който ще протече по Закона за авторските права.


В момента има две други процедури, които се обжалват - за пречиствателната станция и за ВиК-мрежата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във