Банкеръ Daily

Новини

В ГЕРБ започва роене, прогнозира Станишев

Започва процес на "роене" в ГЕРБ и той е неизбежен, защото досега ги държаха със страх и ги потискаха, коментира пред журналисти в Брюксел председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и на БСП Сергей Станишев. За него нямало да бъде изненада този процес да продължи.


Станишев направи този коментар в отговор на въпрос, свързан с напускането на парламентарната група на ГЕРБ от двама народни представители. Попитан дали това решава въпроса с подкрепата на правителството от "Атака", лидерът на социалистите отбеляза, че кабинетът е подкрепен от БСП и ДПС, а "Атака" не е дала своята подкрепа. По думите му това е голямата разлика между периода 2009-2011 г. и сега. "Има много спекулации на тази тема, но малко факти", коментира още той.


Станишев коментира и присъединяването на страната ни към Европейския банков съюз. Според него обаче няма нужда да прибързваме. "Причината е, че финансовата и банковата система у нас са едни от най-стабилните в целия ЕС", каза той. Според него страната ни отговаря на по-високи критерии от повечето национални регулации и това се дължи на негативния опит, който имахме през 1996 година. Затова в България не настъпи финансова криза в смисъла, в който го изпитаха повечето други страни в Европа, поясни лидерът на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във