Банкеръ Daily

Новини

В Димитровград гостува председателят на лестърската Търговско-промишлена палата

На опознавателна среща в Димитровград гостува председателят на Търговско-промишлената палата в английския град Лестър, съобщиха от пресцентъра на общината. По покана на кмета Стефан Димитров, Джон Таунсънд се е запознал отблизо с дейността на едно от най-голямите в България тържища. На място Таунсънд е разговарял както с градоначалника, така и със заместника му Христо Колев и с управителя на общинско предприятие СПИОПТ Лидия Николаева.
Че димитровградският Неделен пазар е едно фантастично място за търговия, което допринася за просперитета на града и региона, е първото впечатление на английския гост. Посещението му в Димитровград е първото до момента. В проведените разговори с градската управа обаче, председателят на лестърската Търговско-промишлена палата е изразил готовност за бъдещо партньорство.
Наличието на изградени магазини, електричество и подобряване на инфраструктурата показват правилната посока в развитието на пазара, е подчертал Таунсънд. По думите му, пазарът е интересен с това, че е близо до хората. Англичанинът дори е намекнал, че в много отношения той и колегите му могат да се поучат от българския опит.
В Англия се срещат единствено ежедневни пазари за зеленчуци и плодове. В неделните дни също има пазари, но те са извън населените места и хората продават само непотребните им вещи. Няма практика фирми да предлагат продукцията си по този начин, е коментирал още гостът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във