Банкеръ Daily

Новини

В Деня на българския спорт - 17 май кметът на Бургас Димитър Николов открива новия Плувен комплекс Флора

В Деня на българския спорт - 17 май кметът на Бургас Димитър Николов ще открие новия Плувен комплекс Флора, изграден със средства на Община Бургас. Събитието ще уважи с присъствието си лично спортният министър Свилен Нейков. Поканени са още Таня Богомилова - генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове, и Андрей Андреев - председател на Българска федерация по водна топка.
По време на откриването, което ще започне в 12.30 часа, за първи път в Бургас ще се проведе демонстрация на един от най-красивите спортове - синхронно плуване. Градът има традиции и световни успехи в спортните танци и художествената гимнастика, но никога досега не е имал школа по синхронно плуване. С предвидената демонстрация Община Бургас иска да покаже, че условия за практикуване на този спорт има, и символично да подаде ръка на онзи, който реши да го развива в града.
В новия плувен комплекс кметът Николов ще даде начало и на демонстративен мач по водна топка. В него ще участват състезатели от отбора на Черноморец, с треньори Петър Йонов и Светозар Владков. За настроението на присъстващите ще се погрижат танцьорите от Танцова школа Дюн.
Това не са единствените мероприятия, с които Бургас ще отбележи Деня на българския спорт. С наситената си програма, посветена на 17 май, той дава заявка за титлата Най-спортен град.
Със съдействието на Община Бургас, Спортен клуб Бургас организира любителски турнир по баскетбол, чието първо издание ще се проведе в памет на Бойчо Брънзов. Спортен клуб Бургас е обществена организация, която има за цел да помага за развиване на физическата култура у подрастващите, както и да стимулира интереса към различни видове спортни дейности при всички възрасти.
В турнира, посветен на Деня на спорта, ще вземат участие дублиращият отбор на Черноморец, аматьорските Стрийтбаскет и Акулите, както и сборна формация от звезди на бургаския баскетбол. Срещите ще се играят в спортна зала Бойчо Брънзов при вход свободен, а победителите ще бъдат наградени от кмета Николов и министър Нейков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във