Банкеръ Daily

Новини

В България има 105 здравни медиатори, работещи на терен в 53 общини

В България има 105 здравни медиатори, работещи на терен в 53 общини. Те помагат на хора в неравностойно положение да получат здравна профилактика и достъп до медицински услуги. Сдружение Национална мрежа на здравните медиатори навършва три години и това е повод да се отчете успешната им работа за потушаването на епидемии като тези от хепатит А, паротит и морбили от близките години. Това ще стане на Пресконференция на тема е Здравните медиатори - гаранти за успешното провеждане на Европейската имунизационна седмица ще се проведе от11 часа в БТА.
Последната епидемия от морбили със заразени над 11 хил. души в страната е предизвикателство за работата на здравните медиатори и основен акцент в бъдещата стратегия за дейността на мрежата.
За първи път ще бъдат представени мултимедийните профили на седем здравни медиатори.Те са изработени в рамките на проект Кампания за утвърждаването на здравния медиатор сред обществеността и институциите, финансиран от Програма Рома на Фондация Институт Отворено общество - София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във