Банкеръ Daily

Новини

В „Арсенал” са констатирани над 200 нарушения за година

Oт 2011 година в завод bdquo;Арсеналrdquo; са извършени 37 проверки и са констатирани повече от 200 нарушения. Това каза в Казанлък на пресконференция изпълнителният директор на bdquo;Главна инспекция по трудаrdquo; Румяна Михайлова. Образувани са 16 административно-наказателни производства, а санкциите са в размер на над 30 000 лева. Тенденцията по отношение на травматизма в завода бележи спад за периода от 2007 ndash; 2012 година, подчерта Румяна Михайлова и поясни, че по линия на сектор bdquo;КОСrdquo; в казанлъшката оръжейница от началото на годината са извършени 73 проверки, а съвместните проверки с РИОСВ и Гражданска защита за 2011 година са 150, като 75 от тях са в контрола по унищожаване на производствения брак.


По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в завод bdquo;Арсеналrdquo; в Казанлък ще бъде извършена цялостна комплексна проверка за причините за възникването на двата инцидента, като резултатите ще бъдат оповестени пред обществото. Това заяви гл. комисар Ангел Антонов ndash; директор на Главна дирекция bdquo;Национална полицияrdquo; и разясни, че в следствие на възникнал пожар вчера е изгорял цех и склад за съхранение на нитроцелулоза. Пожарът е локализиран, няма човешки жертви и нарушения на екосистемата. Няма пряка и косвена опасност за работещите в завода и за жителите на град Казанлък, категорични са представителите на всички компетентни институции. Към момента в завод bdquo;Арсеналrdquo; текат процесуално-следствени действия и огледи, всички факти и обстоятелства тепърва ще се уточняват, заяви директорът на Националната полиция.


Oбластният управител на област Стара Загора Недялко Недялков е създал Междуведомствената комисия за извършване на проверки на предприятия с висок рисков потенциал. Според началникът на сектор КОС комисар Божидар Василев при проверките не са констатирани грешки по отношение на съхранението на продуктите на bdquo;Арсеналrdquo;. Завод bdquo;Арсеналrdquo; е 100 % частна собственост, в него работят около 7 000 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във