Банкеръ Daily

Новини

В 15 ЧЕРНОМОРСКИ КУРОРТА СЕ ПРОВЕЖДА АНТИ-СПИН КАМПАНИЯ

Днес официално се откри Национална лятна АНТИСПИН кампания на входа на Морската градина във Варна. Там е разположен мобилен медицински кабинет, в който ще се предлага анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН.
Кампанията обхваща 15 курортни селища по българското Черноморие. Тя се провежда под мотото „Бъди в час!” и се организира от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.
В рамките на кампанията мобилен медицински кабинет обслужва българското Черноморие. Чрез него има възможност да се извършва анонимен и безплатен тест за ХИВ на жителите на туристите в курортните селища. Изследването се извършва с бърз тест, който отчита резултат в рамките на 10 минути.
За периода 18 юли – 14 август Националната лятна АНТИСПИН кампания ще обхване градовете Шабла и Каварна (21 юли), Балчик (20 юли), Варна (18-19 юли), Албена (22 юли), Златни пясъци (23-25 юли), Бургас (28 юли; 12-14 август), Слънчев бряг (29-30 юли), Несебър (31 юли-1 август), Созопол (2-5 август), Приморско (6-7 август), Китен (8-9 август), Царево (10 август), Ахтопол и Синеморец (11 август).

Мобилният кабинет ще бъде разполаган в близост до плажната ивица в часовия интервал от 10:00-14:00 и на централни комуникативни места след 19:00 часа. В кабинета ще работят медицински екипи от лекари-консултанти и лаборанти, които са обучени да предоставят пред и след-тестово консултиране и да работят с бързи тестове за ХИВ. Консултантите ще отговарят на всички въпроси, които представляват интерес за хората по отношение на ХИВ/СПИН, ще предоставят информационни материали и презервативи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във