Банкеръ Daily

Новини

УВОЛНИХА ШЕСТИМА СЛУЖИТЕЛИ ОТ МВР ЗАРАДИ ЗЛОУПОТРЕБИ

Шестима служители на МВР са уволнени за деяния, несъвместими с полицейската професия, съобщиха от пресцентъра на МВР. Старши разузнавач от отдел “Противодействие на престъпността” в ОДП-Бургас е предоставял информация на криминално проявени лица, свързана с провеждани от службите за сигурност и обществен ред разработки срещу тях. Нарушението е установено при специализирана полицейска операция.
Полицай от Трето районно полицейско управление в столицата е уволнен за това, че е получил от чуждестранен гражданин сумата от 1 000 лева, за да не извърши действия по служба. При разпит пред съдия той е признал, че е извършил престъплението.
Пътен полицай от София не е документирал нарушение “неправилно паркиране”, но взел е от водача 22 лева, колкото струва вдигането на автомобила с паяк. Когато гражданката подала жалба, полицаят се свързал с нея и й предложил сумата от 30 лв., за да си оттегли жалбата.
Трима от уволнените полицейски служители са предизвикали катастрофи, шофирайки след употреба на алкохол.
Служител от ДОИ - МВР е участвал в катастрофа в Стара Загора и е избягал от местопроизшествието. След проба с дрегер било установено, че е карал с 3.02 промила алкохол в кръвта.
За предизвикване на верижна катастрофа и отказ да даде кръвна проба за алкохол, е уволнен полицай от служба КОС на Районното полицейско уппрваление в Стамболийски. Служител от “Охранителна полиция” – Районното полицейско упавление в Момчилград също е уволнен заради шофиране в нетрезво състояние и предизвикване на катастрофа

Facebook logo
Бъдете с нас и във