Банкеръ Daily

Новини

УВОЛНИХА ЧЕТИРИМА ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ЗА КОНТРАБАНДА

Със заповед на министъра на вътрешните работи Румен Петков четирима полицейски служители на дирекция “Гранична полиция” са уволнени дисциплинарно от МВР. Служебна проверка е установила, че граничните служители са използвали служебното си положение, за да прикриват или съдействат на лица, занимаващи се с контрабанда на цигари, съобщиха от пресцентъра на МВР.
За периода февруари юни т.г. гл. инспектор С.К., ръководен служител на ГКПП - Калотина, РГС - Драгоман не е изпълнявал служебните си задължения съгласно изискванията на длъжностната му характеристика, не е създал нужната организация по предотвратяване, пресичане и разкриване на контрабанда през държавната граница, посочват резултатите от проверката. С.К. не е поставял конкретни задачи, не е координирал действията на подчинените си, като по този начин е създал условия за извършване на контрабанда на цигари в голямо количество.
Инспектор Ю.Н., служител в РГС - Драгоман е уличен в нерегламентирани контакти с криминални лица. Той ги прикривал, като по този начин от м. март до юни са изнесени контрабандно голямо количество цигари.
Друг негов колега, инспектор Н.Х. в РГС - Кюстендил, е поддържал контакти и е предавал информация на лица от криминалния контингент, сочи проверката. Тежкото провинение е извършено в периода март – юни т.г. Той информирал “познатите си” за подготовка и провеждане на полицейски действия в района на държавната граница, разположението на техническите средства за охрана на границата. Установено е, че Н.Х. лично е участвал и е съдействал на криминално проявени за изнасянето на цигари, закупени от безмитния магазин на граничния пункт, осигурявал им е безпрепятствено преминаване през ГКПП - Калотина и е искал съдействие на колеги за прикриване на незаконната дейност.
Инспектор С.Ю., служител в РГС - Драгоман, също е уличен в съдействие на контрабанден канал за цигари. Голямото количество било “прекарано” по време на негово дежурство през месец март т.г.
Срещу четиримата служители на дирекцията са образувани досъдебни производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във