Банкеръ Daily

Новини

Уволнената заради еротично видео зам-министърка на Коста Рика проговори

Бившата заместник-министърка на културата, младежта и спорта на Коста Рика Карина Боланьос, уволнена заради еротично видео в интернет, обвини президента на страната в липса на подкрепа. Еротичното послание, предназначено за съпруга й, бе причина държавният глава Лаура Чинчила да й отнеме поста, предадоха световните агенции.


Боланьос се появи тази седмица полугола на корицата на испанското списание Interviu' заедно с интервю, в което коментира скандала, довел до отстраняването й от поста. Чинчила е заставала в подобни случаи зад други политици, но това е така защото тя подкрепя само корумпираните допълни 39 годишната жена. Тя определи Чинчила като сексистка, която нарушава правото й на личен живот и пространство.


Скандалното видео е заснето от самата Боланьос на 30 юли в хотел. В него тя се появява по бельо, в което обяснява на незнайния си любим колко й липсва и няма търпение да се върне при него. По-късно става ясно, че то е било предназначено за съпруга й.


Видеото стана обществено достояние и бе гледано от над 3 милиона души в интернет. След като любовното обяснение било прегледано от останалите членове на правителството, Кристина Боланос бе освободена от поста.

Facebook logo
Бъдете с нас и във