Банкеръ Daily

Новини

Уволнен е шефът на дирекцията, отговарящ за заменките на горите заради Витоша

Премиерът Бойко Борисов се е срещнал с природозащитници днес в сградата на Министерския съвет, за да обсъдят въпроси, свързани с опазването на защитените територии на Витоша. Това стана ясно от думите на земеделския министър Мирослав Найденов. След срещата той обясни, че е обсъден начинът на ползване на някои територии на Витоша.


Земеделското ведомство е приело аргументите на еколозите и днес ще се проведе още една среща в аграрното ведомство. По думите на Найденов на нея зелените щели да получат допълнителна гаранция, че защитените територии ще бъдат опазени от човешка намеса.


Вчера е уволнен началникът на отдела в Изпълнителната агенция по горите, отговарящ за промяна на тяхното предназначението Георги Котарев, уточни Найденов. Причините са сигнал на еколозите, че своеволно е променил пердназначението на защитени територии в зоните на ски пистите.


Стана ясно още, че при премиера са коментирани въпроси, свързани с опазването с крайречните гори и проблемите с тежката наказателна процедура на ЕК спрямо България заради заменките на горите. Предстои през следващата седмица да се проведе среща между сформираната работна група и МВР дирекцията bdquo;Пожарна безопасност и защита на населениетоrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във