Банкеръ Daily

Новини

УВОЛИНАХА ДИРЕКТОР В МИНИСТРЕСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров е уволнил дисциплинарно директора на дирекция „Защита на потребителите” Емил Алексиев за системни нарушения.
Освобождаването на Алексиев е по становище на Дисциплинарния съвет към Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ), с което министър Петър Димитров се е съобразил. Това съобщиха от пресцентъра на МИЕ. Дисциплинарният съвет е счел, че има достатъчно данни за нарушения на служебни задължения и виновно поведение за налагане на дисциплинарно наказание „Уволнение”, с оглед на което е прекратено служебното му правоотношение от 5 февруари 2008 година
Проверката на Дисциплинарния съвет е по конкретен случай за участие на Емил Алексиев в заседание на Комитета за сътрудничество в областта на защита на потребителите в Брюксел, където е направил негативни изказвания за дейността на Комисията за защита на потребителите (КЗП). „Коментарите по отношение на КЗП представляват критики към националния орган, отговарящ за прилагането на законодателството за защита на потребителите. Информацията за тези изказвания е създала основателни съмнения за безпристрастността на Алексиев при изпълнение на служебните му задължения и за способностите му да разделя служебните от личните ангажименти, служебните от личните позиции”, се казва в доклада на Дисциплинарния съвет. В аргументите на Дисциплинарния съвет се посочва още, че са констатирани съществени пропуски в работата на Алексиев с Комисията за защита на потребителите – липсват изградени ефективни връзки на партньорство с КЗП, не се оказва помощ при реализирането на проектни инициативи, използва се назидателен тон и се създават съществени пречки при реализиране на инициативи, които не идват от страна на Емил Алексиев, липсва конструктивен диалог”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във