Банкеръ Daily

Новини

Увеличиха на 18 г. затвор наказанието на убиеца от Катуница

Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието на убиеца на Ангел Петров от Катуница на 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Първоначално той бе осъден от Пловдивския окръжен съд на 17 години. Йосифов е лишен завинаги от право да управлява моторно превозно средство.


Йосифов беше признат за виновен в това, че на 23 септември 2011 г. в с. Катуница умишлено е блъснал и убил, с управлявания от него bdquo;Форд Транзитrdquo;, 19-годишния Ангел Петров.


Конфликтът започнал на 23 септември, след като Христов се явил в полицейския участък в Садово, тъй като бил свидетел на скандал между свои познати и членове от фамилията на семейство Рашкови.


По този повод, същия ден,около 12.30 часа в Катуница пред дома муnbsp; свидетелят Кирил Георгиев Рашков (цар Киро), с джип Мерцедес. По това време Христов се намирал пред дома си с приятелката си Иванка Петрова. Афектиран от полицейската проверка срещу фамилията му, Рашков се заканил на висок тон, че ще убие Христов и Петрова с думите : Ще ви убия и двамата, преди това обаче ще ви извадя очите, след това продължил със заканите към Веселин Христов: Къде е майка ти ще убия и нея. След това това демонстративно заплюл Христов и приятелката му.


Иванка Петрова веднага позвънила на телефон 166, за да съобщи за случващото се.


Веселин Христов подал оплакване в РУП -Асеновград. След като се прибрал, Кирил Рашков известен в обществото като Цар Киро решил да сплаши Веселин Христов, негови близки и населението в селото. За целта изпратил в Пловдив дъщеря си Събка Рашкова да извикат в Катуница колкото се може повече цигани с обещанието, че ще им платят по 100 лв. и ще им осигури и безплатна храна и пиене. Част от тях заявили пред полицията, че поводът за събирането е помен за починалия син на Рашков, а други, че е във връзка с почерпка за избавяне на членове от семейството от претърпяно пътнотранспортно произшествие. Уговорено било колите да се съберат пред училище Найден Геров в Пловдив и така заедно да потеглят за Катуница.


Подсъдимият Симеон Йосифов притежавал лек микробус Форд Транзит. След като му съобщили за събирането отишъл с него пред училището. На мястото на срещата се събрали около 10 автомобила с около 50 души. Така организирани, всички потеглили за Катуница.


Те пристигнали в селото около 18 ч. и спрели пред къщата на Кирил Рашков. Там обаче не ги чакала почерпка. Те разбрали, че целта била да да обикалят в група Катуница, за да демонстрират сила и подкрепа за цар Киро.


През това време Веселин Христов отишъл при Атанас Петров, за да коментират развилите се до момента конфликти.


В същото време Симеон Йосифов се качил в микробуса си, а заедно с него Али Мехмед, Симеон Томов, Нихат Ариф, Славчо Местов. Групата от автомобили потеглила предвождана от Мерцедес С 200 на Кирил Рашков - внук на цар Киро,следван от джип Мерцедес МГ и още осем коли. Фордът, управляван от подсъдимия, се движил последен в колоната и за това изостанал.


По това време около 19.30 ч. Атанас Петров се намирал пред дома си, заедно със сина си - Ангел Петров и коментирали поведението на ромите в селото, които зачестили с демонстрациите си. Към двамата се присъединил по покана на Атанас Христов, който пристигнал със своя Мерцедес. Около 19.50 ч. Христов тръгнал с автомобила си към кафе - аперитив bdquo;Рубин.


По пътя той бил засечен от колоната на циганите. Христов слязъл от автомобила си и отишъл при своя познат Стоил Илиев. От автомобила си внукът на цар Киро се закани на Веселин, че вечерта ще си изпълнят заканите.


Атанас Петров заедно със сина си Ангел видели създалата се ситуация и отишли при Илиев и Христов. Ромите слезли от колите. Част от тях държали колове и ножове, отправили множество закани за убийство към Христов, Илиев, Ангел и Атанас Петрови. Последвало сбиване. От другата страната на улица bdquo;Стадиона се намирал спрял изостаналият от групата микробус bdquo;Форд Транзит, управляван от Симеон Йосифов.


Ангел Петров застанал пред автомобила и се подвикнал към намиращите се в буса bdquo;какви сте вие и какво търсите тук. Йосифов форсирал двигателя и прегазила Ангел, след което избягал.


Решението подлежи на протест и обжалване пред Върховен касационен съд в 15-дневен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във