Банкеръ Daily

Новини

УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ЗА УЧИТЕЛИТЕ ДОГОДИНА, ЗАЯВИ СТАНИШЕВ

Учителите напълно основателно искат увеличаване на заплащането, но то трябва да бъде и гаранция за по-високо качество на образованието в България. Това заяви премиерът Сергей Станишев при откриването на годишната среща на бизнеса с правителството. Проблеми в сектора има, призна още Станишев. Той призна, че образованието се нуждае от много по-голямо внимание както от държавата, така и от бизнеса.
Правителството има готовност да увеличи възнагражденията на педагозите с над 30%, но едва през следващата догодина, каза още премиерът. Той подчерта, че пари ще се дават само след спешни реформи в уилищната сфера, като децентрализация на образованието и премахване праговете за брой ученици.
Като важно предизвикателство в икономическото развитие на страната премиерът посочи усъвършенстването на механизмите на пазарната икономика. Той акцентира и върху трудностите от навлизането й в зоната на наблюдение от ЕС. Според него данъчната политика стимулира чуждите инвестиции у нас, но в същото време ще постави родния бизнес пред сериозно изпитание.
Примерът посочи необходимостта от продължаване на съдебната реформа и борбата с корупцията

Facebook logo
Бъдете с нас и във