Банкеръ Daily

Новини

Упълномощихме Йотингер да води преговорите за Южен поток

Пропадна срещата на Драгомир Стойнев с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, която трябваше да се състои днес в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката и енергетиката.


Стойнев и еврокомисар Йотингер се договориха да проведат работна среща в началото на следващата година, на която да бъде представен напредъка на България в сектор bdquo;Енергетикаldquo; в съответствие с препоръките на Европейската комисия (ЕК).


Срещата между експерти от МИЕ, водени от министър Стойнев и представители на ЕК начело с Гюнтер Йотингер трябваше да се проведе днес в 08.30 ч. сутринта. Поради промяна на графика на еврокомисаря Йотингер, бе направено предложение тя да се състои в 11:30 ч. Други ангажименти в програмата на министър Стойнев обаче не позволиха това да се случи и двете страни се договориха за техническо отлагане на разговорите.


Министър Драгомир Стойнев е в Брюксел,където предостави на представител на комисар Йотингер писмо, с което от името на МИЕ даде на ЕК мандат да води преговори с руската страна по бъдещото изграждане на газопровода bdquo;Южен потокrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във