Банкеръ Daily

Новини

Управителният съвет на фонд Земеделие избра Светослав Симеонов за изпълнителен директор

Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие избра Светослав Симеонов за изпълнителен директор, който да осъществява организацията, ръководството и представителството на фонда до провеждането на процедура за нов изпълнителен директор. Информацията е от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Управителният съвет е освободил от тази длъжност Калина Илиева.
Изборът на Светослав Симеонов за изпълнителен директор е съгласуван с премиера Бойко Борисов и министъра по управление на европейските фондове Томислав Дончев. Управителният съвет е взел това решение с оглед да обезпечи оперативното функциониране на фонда във връзка с предстоящите неотложни задачи по управлението на средствата от европейските фондове.
Светослав Симеонов отговаряше досега като заместник-изпълнителен директор за програма САПАРД и оперативна програма Рибарство. Преди това той заемаше длъжността директор на дирекция Наблюдение и контрол на дейността на Разплащателната агенция към Министерство на земеделието и храните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във