Банкеръ Daily

Новини

УНСС ЩЕ НИ ПРИОБЩАВА КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИДЕИ

Мащабна инициатива за по-голяма информираност на българските граждани по техните права и задължения като членове на Европейския съюз ще разгърне през следващите месеци Университета за национално и световно стопанство. Поръчката е на правителствената информационна служба и бе спчелена от УНСС.
В 12 града на страната ще бъдат проведени обучения и семинари по темата с представители на бизнеса, неправителствени организации, журналисти и млади хора. Основният кръг инициативи са свързани с въпроса за предимствата на нашите граждани като членове на ЕС, единния вътершен пазар, образователните и здравни проблеми. Една от основните цели, които си поставят в УНСС, е европейските правила да станат достъпни за българите.
Доц. д-р Иван Стойчев – ръководител на експертния екип: “Ще се опитаме да дискутираме смело и негативните практики, за да не допускаме техните грешки”.
Да се популяризира ролята на България в Евросъюза е също сред целите на кампанията. Реформата на договорната основа на ЕС като изпитание за гражданите бе темата на първия семинар по иницативата днес с участието на евродепутати и членове на парламента, служители в държавната администрация и журналисти

Facebook logo
Бъдете с нас и във