Банкеръ Daily

Новини

УНИКРЕДИТ ПУСКА ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ БЕЗ ТАКСИ

УниКредит Булбанк пуска първия ипотечен кредит за 35 години без такси. Заемът може да се използва за закупуване на жилище, за развиване на собствен бизнес, за образование и за други цели по желание на клиента
За кредити, взети до края на годината, клиентът не плаща обичайните за пазара такси - за разглеждане, управление, предсрочно погасяване (без рефинансиране) по време на целия срок на кредита си.
Проучванията на УниКредит Груп показват, че банковият заем е основното средство за придобиване на ново жилище, коментира Любомир Пунчев, директор Банкиране за граждани, домакинства и малък бизнес . От наблюденията ни на банковия пазар виждаме, че първото разочарование на клиентите при посещението на банка е, че се сблъскват с неподозирани такси и комисионни, свързани с продукта, който са избрали. Доста често агресивната реклама, която ги е довела в съответната банка, се оказва пълна със скрити разходи, каза още Пунчев. Следвайки политиката си да бъдем коректни към клиентите и като водеща банка, решихме да предложим една различна и недвусмислена оферта. Единствената цифра, която дава цялата информация за разходите по ипотечния заем при УниКредит Булбанк, е лихвения процент. Така ние за първи път на практика изравняваме лихвата по ипотечния заем с широко коментирания годишен процент на разходите, обясни Любомир Пунчев.
Освен премахването на таксите за целия период на заема, УниКредит Булбанк увеличава до 35 години максималния срок на ипотечния заем за закупуване на жилище и до 25 години на универсалния ипотечен заем, който клиента може да ползва за бизнес, за образование, за лични нужди и др. според желанието си. Лихвата по ипотечния заем за закупуване на жилище при избор на план за изплащане с намаляващи вноски е 6.6% за заеми в евро (7.4% за заеми в лева), а при изплащане на равни вноски е 6.75% в евро (7.5% в лева). За сравнение, според данни на БНБ за динамиката на лихвените проценти през август 2007г., публикувани в края на септември 2007 г., средно за банковата система дългосрочните жилищни заеми за домакинства са били отпускани през август при лихва в лева от 8.35% за заеми в лева.
Лихвата на универсалният ипотечен заем , който клиентът може да ползва за всякакви нужди, е 7.8% в евро и 8.65% в лева при намаляващи вноски. Данните на БНБ за тези дългосрочни заеми за потребление при домакинствата са 9.31% средна лихва за пазара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във