Банкеръ Daily

Новини

УНИКРЕДИТ ФАКТОРИНГ ОЧАКВА ОБОРОТ ОТ ПОЛОВИН МИЛИРАД ЛЕВА

УниКредит Факторинг очаква оборот от над половин милиард лева за 2007, съобщиха от финансовата институция. Компанията пуска нов специализиран продукт за финансиране на строителството, машиностроенето и химическата индустрия
Според неформално проучване, едно от предизвикателствата пред фирмите от тази сфера е, че получават парите по фактури към клиенти със закъснение от 45 до 90 дни. Отложеното плащане прави управлението на паричните потоци трудно.
Чрез новия продукт работещите в строителстовото, химическата индустрия и машиностроенето могат незабавно да получават авансово плащане в размер на до 95% от стойносттта на фактурите към своите клиенти. Вместо да чакат да им бъде платено след 90 дни, те могат веднага да разполагат с пари в брой за заплати, отстъпки на лоялни клиенти или инвестиции в разширяване на дейността.
Изискванията към фирмите, за да се възползват от новия продект е да имат годишен оборот над 2 000 000 лева и добри клиенти. За да получат финансиране, те трябва само да подадат молба по образец в УниКредит Факторинг, да предоставят актуални финансови отчети и договори с клиенти и да изпратят копия от фактурите си към тях. УниКредит Факторинг изкупува фактурите и предоставя до 95% от средствата в аванс. Когато клиентите на фирмите от машиностроенето, химическата индустрия и строителството платят, УниКредит Факторинг изплаща и остатъка по фактурите.
УниКредит Факторинг е първото и най-голямо специализирано дружество за факторинг у нас, чиито оборот през 2006 г. в България е над 400 милиона лева (за сравнение, на целия пазар у нас оборотът е около 450 млн.лв.). Компанията има над 200 клиенти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във