Банкеръ Daily

Новини

Уникално за страната образно интракоронарно изследване извършиха в болница „Св. Екатерина“

Уникално за страната образно интракоронарно изследване, базирано на принципите на оптично кохерентната томография и по-специално на OFDI ndash; оптично честотно домейн изобразяване бе извършено в болница bdquo;Св. Екатеринаldquo;, съобщиха от лечебното заведение.


Апаратурата е последно достижение на техниката осигуряващо изображение с изключително висока разделителна способност, спомагащо за максимално прецизна диагностика и лечение на коронарните заболявания .


Икономическият ефект от използването й е значим, защото с нейна помощ могат да се оценява диагностично степента ,локализацията и размерите на атерасклеротични плаки в коронарните артерии. Предварителната оценка е нужна за определяне на лечебния подход- поставяне или не на стент , раздуване на балон , както и за оценяване дали лечението е успешно и не се ли налага повторна коригираща намеса.


Методиката е достатъчно прецизна за да се види отделната струна на стента и ако тя не е разположена правилно -да се коригира. По този начин се предотвратяват рестенози на лекуваното място и не се налага ранно повторно лечение на пациента. Това от своя страна спестява разходи на болницата и НЗОК.


Въвеждането на най-прецизната в този клас апаратура е залог за качественото лечение на пациента и икономии на здравен ресурс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във