Банкеръ Weekly

Новини

УЕФА похвали МВР за охраната на мача „Левски” – „Сараево”

Представители на УЕФА дадоха отлична оценка на столичната полиция за охраната на футболната среща bdquo;Левскиrdquo; ndash; bdquo;Сараевоrdquo;. Четирима босненци са задържани за 24 часа в Четвърто районно управление след разследване на инцидента, при който пострадаха четирима полицейски служители, предотвратили сблъсък между чуждите и българските фенове. Те ще бъдат съдени по Указа за борба с дребното хулиганство за инцидента, при който пострадаха служители на реда


Ватман пострадал при инцидент, станал в 18.45 ч. на бул. bdquo;Ситняковоrdquo; след кръстовището с бул. bdquo;Мадридrdquo;. Пристигналите на място автопатрули от Пето районно управление установили, че трима фенове на bdquo;Левскиrdquo; хвърлили бутилка и счупили стъклото на трамвайната мотриса. При инцидента бил ранен ватманът, който бил транспортиран и оставен за лечение в болнично заведение със срязана артерия и сухожилие на дясната предмишница, без опасност за живота. Пред служителите на реда свидетели дали много точно описание на извършителите на деянието и днес полицията продължава издирването им.


По време на дербито е бил регистриран само един случай на пострадала при сбиване пияна привърженичка на отбора-домакин. При извършения алкотест дрегерът отчел 1,8 промила. Служителите на реда работят по изясняване на случая.


Благодарение организацията, създадена от СДВР, не бяха допуснати сериозни нарушения на обществения ред на територията на София по време на мача и след неговото приключване. Около 400 полицейски служители се грижиха за реда и сигурността на стадиона, около него, в централната част и периферията на града.


Във връзка с двата инцидента от предната вечер пред столичен хотел, където бяха настанени феновете на чуждестранния отбор, полицията е предприела адекватни мерки за недопускане на нарушения на обществения ред в деня на провеждане на футболната среда. При напускане на хотела и пред Храм-паметника bdquo;Св. Александър Невскиrdquo; привържениците на bdquo;Сараевоrdquo; са продължили с агресивното си поведение. След бързата реакция органите на реда феновете били изведени извън града, където изчакали началото на мача. Тези действия, съгласувани със Столичната община и представителите на УЕФА, били предприети, за да не се допуснат нарушения на обществения ред.

Facebook logo
Бъдете с нас и във