Банкеръ Daily

Новини

Ученици изготвят първата Младежка пътна карта за развитие на България чрез иницативата „Силен старт с Пощенска банка”

Началото на седмото издание на програмата за подкрепа на средното образование bdquo;Силен старт с Пощенска банкаrdquo; беше даден на специална пресконференция в присъствието на заместник-министъра на образованието Милена Дамянова.


През 2011 г. инициативата дава възможност на младите хора да вземат участие в дебата за бъдещето на България, като изразят мнението си по актуални социални проблеми чрез есе на тема bdquo;Моят силен старт за България започва сhellip;rdquo;. Целта е да бъдат откроени двайсетте най-важни неща, които трябва да се случат в страната ни, за да стане тя по-привлекателна за младото поколение. Инициативата ще приключи със създаването на първата Младежка пътна карта за развитие на България, която ще съдържа предложения за силен старт за страната, обобщени в 20 стъпки, и ще бъде връчена на представители на управленската власт.


nbsp;


Жури ще оцени и избере най-добрите работи на учениците. То ще търси добре структурирано и аргументирано есе с описание на проблема и негово оригинално решение, приложимост на идеята, както и отличен правопис и пунктуация.


nbsp;


bdquo;Пощенска банка се стреми да подкрепя българското образование, да разбира проблемите му и да си партнира със специалистите в областта. Едновременно с това нашата цел е да бъдем винаги иновативни и да провокираме активна гражданска позиция. Това заяви главният изпълнителен директор на Пощенска банка Антъни Хасиотис. С новата тема на bdquo;Силен стартrdquo; искаме да дадем възможност на младите хора в България да споделят своята визия за бъдещето на страната. В синхрон с 20-тата годишнина, която Пощенска банка отбелязва на българския пазар тази година, ще съберем 20 идеи за развитието на България и ще бъдем посредници на младите, като ги представим на управляващите и обществотоrdquo;, каза още Хасиотис.


Програмата се провежда в партньорство с Българския дарителски форум, фондация bdquo;Пайдеяrdquo;, Националната мрежа за децата и Асоциация bdquo;Родителиldquo; и под патронажа на Министерството на образованието.


В тазгодишното издание на bdquo;Силен стартrdquo; могат да участват всички ученици от 8 до 12 клас от страната, чиито успех от предходната година е не по-малко от 5,00. За целта те трябва да напишат и изпратят есе до 22 декември чрез регистрация на интернет страницата на програмата www.silenstart.bg.

Facebook logo
Бъдете с нас и във