Банкеръ Daily

Новини

Ученически конкурс за презентация обяви Историческият музей

Ученически конкурс за презентация на тема Културно-историческото наследство на Димитровградска община обяви димитровградския Исторически музей, съобщиха от пресцентъра на общината. Той се организира във връзка с 60-ата годишнина от началото на музейното дело в общината, казва директорът на музея Елена Георгиева.
На територията на Община Димитровград има редица места и институти, които съхраняват и популяризират историята и културата на нашия роден край. Освен Историческия музей, такива са Домът-музей Пеньо Пенев, както и Художествената галерия Петко Чурчулиев, която представя изобразителното изкуство в България от 60-те години на ХХ век до наши дни.
Целта на конкурса е учениците да се запознаят с всяко едно от тези места и да представят своя визуална интерпретация на съответния културно-историческия обект под формата на презентация. Интерес биха могли да представляват и Светилището на Нимфите и Афродита край село Каснаково, както и крепостта Хасаря до село Сталево, които са национални паметници на културата. Не е изключено в ученическото творчество място да намерят и църкви, параклиси, свети места и паметници.
В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас от всички училища в Община Димитровград. Максималният обем на презентацията обаче не бива да надвишава 10 слайда на програма Microsoft Office PowerPoint. Конкурсните работи ще се приемат до 28 април в Историческия музей.
Предвидени са и награди. Първенецът ще получи 150 лв., вторият –100 лв., а класираният на трето място – 50 лв. Оповестяване на резултатите и награждаването на победителите ще се стане на 18 май от 16 часа в Историческия музей.

Facebook logo
Бъдете с нас и във