Банкеръ Weekly

Новини

UBS планира разширение на бизнеса в Турция

Швейцарският банков гигант UBS планира разширение на бизнеса в Турция, след като икономическият растеж на страната повиши търсенето на активи.


Ние работим по назначаването на повече хора в нашият банков инвестиционен отдел в Турция, съобщи главният изпълнителен директор на банката в Истанбул Гонка Гурсой Артункал. Той не разкри повече детайли около планираното разширяване, но заяви, че все още изчакват публикуването на подробните регулации за капиталовите пазари, за преценят дали да започнат операциите си по разширяването.


В турското поделение на UBS в момента работят 30 души. Банката предлага инвестиционни банкови услуги, като участие на дълговите капиталови пазари, търговията с акции и проучвания. Освен това заедно с корпоративния си екип от съветници се фокусира върху по-малки сделки.


Доста сме заети и се радваме на напредъка, заяви Артункал. Опитваме се да оценим потенциала в пространството и търсим каква допълнителна стойност могат да ни донесат клиентите в Турция.


Швейцарската банка съобщи през октомври миналата година, че възнамерява да съкрати близо 16% от работните места през следващите три години и да намали обема на инвестиционното банкиране.


По-строгите регулации и слабите пазари оставиха инвестиционните банки да се борят за пазарен дял в световен мащаб.


За последните две години Турция привлече инвеститори като руската банка Sberbank и компанията за производство на алкохол Diageo, които искаха да навлязат в турската икономика на стойност близо 800 млрд. долара. Очаква се растежът на страната през тази години да се повиши с около 4 на сто.


Ernst amp; Young заяви през януари, че очаква сливанията и придобиванията в Турция да нараснат до 25 млрд. долара през тази година спрямо нивото от 23.2 млрд. долара през 2012 година.


Пазарният регулатор в страната обмисля проект за регулиране на структурата на дружествата за управление на активи, включително въвеждане на минимален капитал от 10 милиона лири (5.49 млн. долара).

Facebook logo
Бъдете с нас и във