Банкеръ Daily

Новини

У нас ще гостува световноизвестният оркестър на Глен Милър

Световноизвестният оркестър на Глен Милър ще гостува у нас на 22 декември в зала 1 на НДК. Празничният концерт, включен в програмата на Новогодишния музикален фестивал на НДК, ще ознаменува 65 години от смъртта на едно от най-големите имена в джаз музиката – големия Глен Милър – джаз-музикант, тромбонист, композитор, оставил сериозна следа в развитието на джаз музиката.
Глен Милър Оркестра ще видим в София под ръководствто на диригента Вил Салден, а концертната програма, която ще бъде представена, е със заглавие The Very Best of Swing, пресъздаващ историята на суинга от 1940-та година до 70-те и 80-те на миналия век в изпълнение на първокласни инструменталисти и солисти.
Вил Салден продължава делото на Глен Милър през 1978 г., когато прегръща магическата формула на маестрото: „Всеки бендлидер или аранжор мечтае за новаторски звук, който не може да бъде сгрешен и който се разпознава още с първите акорди.“
Вил Салден, перфекционист по природа, изисква максималното от всеки един от членовете на бенда. Оркестърът се развива с много труд и репетиции, както и благодарение на многобройните турнета и участия в радио и телевизионни предавания. В резултат - днес е един от най-популярните оркестри в света. Програмата му е постоянно наситена с концерти, интервюта, сътрудничество и съвместни изяви с артисти и участия във фестивали.
На 16 март 1990 г. на специална церемония президентът на „Глен Милър Продакшънс” Дейвид Маккей определя Вил Салден за ръководител на Глен Милър Оркестра за Европа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във