Банкеръ Daily

Новини

Тържествен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на летци-пилоти в Долна Митрополия

Тържествен ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите от специализация „Летец-пилот” от „Випуск 2010” на Факултет „Авиационен” на Националния военен университет „Васил Левски” ще се проведе в Долна Митрополия. На церемонията ще присъстват началникът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, заместник-началникът на Националния военен университет „В.Левски” полковник Васил Маринов, представители на факултет „Авиационен”, на командването и инструкторския състав на Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски”.
Седем са курсантите завършили тази специализация, които ще получат първо офицерско звание “лейтенант”, както и образователно-квалификационната степен “бакалавър” по военна и гражданска специалност.
Първенец на випуска е старши сержант Мария Павлова, която завършва обучението си със среден успех от семестриалните изпити „отличен” 5.85 и от държавните „отличен” 5.50.
Теоретичната подготовка на випускниците е проведена във Факултет „Авиационен”, а летателният им стаж преминава във Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски”- гр. Долна Митрополия. Курсантите от този випуск са първите, обучавани изцяло на самолет „Пилатус” РС-9М.
Летателният стаж на двама от курсантите - старши сержант Мария Павлова и старши сержант Елица Мелемова се проведе в авиобаза Крумово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във