Банкеръ Daily

Новини

Туристически проект взе сертификат за инвестиция клас А

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов връчи сертификат за инвестиция клас А на СОК Камчия ЕАД - Бургас. Документът се издава за инвестиционния проект Изграждане на детски оздравителен лагер Черноморски и амфитеатър в курортно селище Камчия на стойност 35.5 млн. лева.


Впечатлен съм от мащабите на проекта и успешния ход на цялостната инвестиционна програма на дружеството. Вярвам, че децата, които гостуват тук, ще популяризират най-добре България като целогодишна туристическа дестинация, каза зам.-министър Маринов.


Сертификатът бе получен от изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова. На церемонията присъства и кметът на община Аврен Емануил Манолов, на чиято територия е комплексът и която е с високо ниво на безработица.


СОК Камчия изпълнява инвестиционна програма на Правителството на град Москва на обща стойност над 200 млн. лева. До момента са осъществени два проекта в комплекс Камчия със сертификати по Закона за насърчаване на инвестициите - от 2007 и 2009 година. Те са на обща стойност 111 млн. лева. Първият е за изграждане на санаторно-оздравителен комплекс Камчия за 72 млн. лв., а вторият - за лечебно-диагностичен, балнеологичен и образователен център на стойност 39 млн. лева.


Детският лагер по новия проект ще включва медицински кабинети, зали за игри и танци, тренировъчна зала, сауна, музикален салон, кино- и концертна зала, изложбена зала, читалня, видеотека, интернет клуб. Летният амфитеатър за близо 2000 места ще се използва за обучение, културни и спортни прояви. Ще бъдат разкрити 376 нови работни места, като общият брой на заетите в комплекса през 2014 г. ще достигне 769 души. Проектът ще се финансира изцяло от собствени средства за две години.


СОК Камчия е учредено през 2003 г. като дружество със специална инвестиционна цел за изграждане и управление на санаторно-оздравителен комплекс (СОК) за деца и младежи със здравни, образователни, културни и възстановително-рехабилитационни функции чрез отдих и туризъм. През 2004 г. е придобито от сегашния едноличен собственик на капитала - Правителството на град Москва.

Facebook logo
Бъдете с нас и във