Банкеръ Daily

Новини

Truly на Мария Илиева и Keith Thompson – най-добра поп песен в Югоизточна Европа

Дуетът на Мария Илиева и Keith Thompson “Truly” спечели наградата за най-добра поп песен в Югоизточна Европа на международните музикални награди на SEEME5. Това е поредната награда за успешния дует.
Музикалните награди за Югоизточна Европа се провеждат традиционно в рамките на SEEME, като тази година освен електронна музика, включват и категории за поп, денс, хип-хоп и алтернативна музика. Победителите бяха определени чрез гласуване на сайта на фестивала, а сред номинираните имаше артисти и песни от България, Сърбия, Турция, Гърция и Румъния.
Мария Илиева и Keith Thompson се запознават именно на SEEME през 2007 и разменят музика и идеи. Keith е впечатлен от таланта и излъчването на изпълнителката и я кани да запишат песен, която създва специално за нея, и така се ражда “Truly”.
Ден преди наградите, Мария Илиева беше специален гост на дискусията „Truly Successful (наистина успешен) междукултурен проект и как да създадем такъв”. Там тя сподели, че тази колаборация е била като училище за нея, показвайки #1117; как работи музикалният бизнес на запад – тема, която в България за съжаление е твърде непозната. В по-оптимистична нота допълни, че музиката и изкуството не поставят граници.
„Много съм щастлива да получа тази награда,” призна Мария Илиева. „Една такава международна награда е особено добър стимул да продължаваме напред. Благодаря на всички, които са гласували, подкрепата ви е изключително ценна за мен. Успехът на “Truly” е забележителен, надявам се да е така и със следващите сингли от предстоящия ми албум.”
“Това парче е хит!” споделиха за “Truly” на следващия ден Shain Shapiro (Canadian Independent Music Association), Stephen Budd (Music Management Forum, UK) и Pelle Lidell (Universal Music Publishing Group), гурута в музикалния бизнес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във