Банкеръ Daily

Новини

Тройков договаря в Израел разширяване на двустранното сътрудничество в икономиката и търговията

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков e на официално посещение в Израел по покана на министъра на индустрията, търговията и труда Бенямин Бен-Елиезер.
Представители на компании от енергетиката, IT технологиите, ВЕИ проектирането, туризма, производството на храни, телекомуникациите, електрониката, маркетинговото консултиране, инфраструктурния инженеринг и др. са включени в бизнесделегацията, която пътува заедно с министър Трайков.
По време на посешението си в Тел Авив министър Трайков ще открие българо-израелски бизнес форум, в който ще участват 20 български и 50 израелски компании. Събитието е организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Федерацията на израелските търговски палати. Очаква се на форума да бъдат представени възможностите за бизнес и инвестиции в България.
В рамките на визитата министър Трайков ще обсъди с израелския си колега Бен-Елиезер перспективите за разширяване на двустранното сътрудничество в икономиката и търговията. Предстоят също и среши на министър Трайков с израелския министър на националната инфраструктура Узи Ландау и с Ори Йогев - председател на Консултативния комитет на Националния икономически съвет към израелското правителство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във