Банкеръ Daily

Новини

Трима софиянци са задържани за подготвяно отвличане

Трима софиянци са задържани за подготвяното отвличане на 26-годишен перничанин при операция на ГДБОП късно снощи, съобщи МВР.


Арестувани са 26-годишният П.К., криминално проявен за грабежи, хулиганство и притежание и разпространение на наркотични вещества, Д.Н. на 24 години и Н.П. на 27 години - двамата без криминални прояви.


Акцията е проведена във връзка с получен сигнал за подготвяно отвличане с цел откуп на 26-годишен без криминални прояви. За него е установено, че е собственик на две фирми в Перник, занимаващи се основно с продажбата на дрехи.


В хода на разследването станало ясно, че задържаните са наели гараж в София, където възнамерявали да държат отвлечения. Помещението било специално изолирано и оборудвано за целта. Заедно с него били претърсени и домовете на арестуваните. Иззети са два газови пистолета, GPS-устройство за проследяване, GPS ndash; скенер за откриване на проследяващи устройства, мобилни телефони и документи за закупуване на СИМ карти, два компютъра, белезници, синя полицейска лампа, маски и матрак.


По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 142 от НК, под наблюдението на Софийската градска прокуратура.


Действията по разследването продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във