Банкеръ Daily

Новини

Трима са в лодката на Булгартабак

Чудатостите около раздържавяването на Булгартабак продължават. След странните отсъждания на агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, Бритиш американ табако и Си Би Фемили Офис Сървис Гмбх все пак остават в надпреварата за продажбата на Булгартабак. На 19 юли и двете дружества представиха документите, които уж липсваха в документацията им.
Сега до 25 юли агенцията ще трябва да се произнесе (още веднъж) дали двамата кандидати покриват условията за приватизация на тютюневия холдинг и да им издаде сертификат.
Третият мераклия - регистрираната в Австрия фирма БТ Инвест ГмбХ, спокойно наблюдава случващото се след като на 14 юли получи одобрение да продължи в следващия етап от конкурса за продажбата на 79.83% от капитала на Булгартабак холдинг АД. Зад създаденото през април дружеството стои втората по големина руска банка Внешторгбанк. С една такава инвестиция българските цигари биха могли да се върнат на руския пазар.
След това преминалите ситото кандидати ще могат да си купят и информационния меморандум и да продължат проучването на тютюневия холдинг. И при желание да платят депозита и да подадат обвързващи оферти - до 15 часа на 29 август.

Facebook logo
Бъдете с нас и във