Банкеръ Daily

Новини

ТРЯБВА ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР С УЧИТЕЛИТЕ, ЗАЯВИ ПРЕМИЕРЪТ

Трябва бъде сключен своеобразен “обществен договор” за българското образование. В него могат да участват и общините, и бизнесът. Това заяви премиерът Сергей Станишев по повод разговорите между правителството и учителските синдикати. Въпроси към него отправиха народните представители Иван Костов и Мария Капон. Знаем, че има много сектори, в които заплатите са ниски, но увеличението на учителските възнаграждения със сто процента ще доведе до хиперинфлация. От нея ще загубят най-много тези, които протестират, категоричен бе премиерът.
Правителството не иска да противопоставя учителите на обществото. Не е вярно, че няма диалог. Всеки ден се води диалог, каза още Станишев. Той посочи, че се правят опити да се политизира стачката. Премиерът призова учителите да не поддават на политизации и провокации. Според него е важно да се постигне конструктивно, компромисно решение, в разумни параметри, което да бъде достойно и за двете страни.
Никой не иска да смачква българския учител, посочи Станишев. Според него най-пострадали от стачката са учениците и техните родители. Той призова учителите да се върнат в класните стаи

Facebook logo
Бъдете с нас и във