Банкеръ Daily

Новини

Три оранжерии за отглеждане на канабис разкриха антимафиоти в Бургас

Три оранжерии за отглеждане на канабис разкриха антимафиоти в Бургас. Задържани са син и баща, стопанисвали оранжериите на територията на с. Просеник, Руенска община. Срещу тях са повдигнати обвинения за производство и разпространение на наркотични вещества


В две от оранжериите ndash; на площ от по 420 кв. м, антимафиотите попаднали на засети в четири реда канабисови растения с височина над 2 мeтра. Модерна капкова система се грижела за тяхното напояване. Третата оранжерия служела за отглеждане на растение ndash; майка, от което се събирали семената и бил подготвян разсад. В хода на оперативните действия малко по-късно в Пловдив бил задържан и синът на П.К. ndash; 34-годишният К.К. При претърсването на дома му в с. Нова махала, общ. Казанлък, са иззети взривни вещества, над 250 боеприпаса за нарезно оръжие, огнепроводен шнур, малко количество тревна маса и сумата от близо 1 000 лв. Иззет е и лек автомобил bdquo;Ауди А 6rdquo; с бургаска регистрация, с който той е пренасял дрогата. Установено е, че за отглеждането на канабиса бащата и синът наемали работници с нисък социален статус, които живеели близо до двете села. Те помагали в култивирането, обработването, беритбата и отделянето на узрелите съцветия от канабисовите растения.


От оранжериите са иззети найлонови чували с вече изсушена марихуана, множество дървени скари за сушене, боеприпаси за дългоцевно бойно оръжие. При претърсване в дома на П.К. е открито голямо количество суха тревна маса с много високо съдържание на наркотично вещество, зелена тревна маса в процес на изсушаване и над 200 боприпаса от различен калибър. Общото количество на пакетираната в найлонови торби и подготвена за пласиране изсушена тревна маса е над 30 кг. По данни на експертите грам от нея се пласира на уличния пазар за 30 лева.


На П.К. и К.К. са повдигнати обвинения за производство и разпространение на наркотични вещества. Наложени са им 72- часови мерки bdquo;задържане под стражаrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във