Банкеръ Daily

Новини

Три опита за контрабанден внос на цигари от Турция пресякоха на Лесово и Малко Търново

Три опита за контрабанден внос на цигари от Турция пресякоха митнически инспектори на граничните пунктове Малко Търново и Лесово през последното денонощие разкриха. Иззети са 23 600 къса (1180 кутии) цигари без акцизен бандерол с различни търговски марки.
бщо 16 800 къса (840 кутии) от контрабандните цигари са открити при щателна митническа проверка на туристически автобус с пътници, който е пътувал от Турция за България през Митнически пункт-Малко Търново. Цигарите са били укрити под задните седалки и в багажното отделение на автобуса. Шофьорът и всички пътници са заявили, че не знаят чии са цигарите. По случая е съставен акт за нарушение на Закона за митниците срещу неизвестен нарушител.
Други 4000 къса (200 кутии) цигари са иззети на Митнически пункт-Лесово от тайници по вратите на лек автомобил с българска регистрация. Издаден е акт за митническо нарушение срещу български гражданин от област Търговище с инициали И. Е. Още 2800 къса (140 кутии) контрабандни цигари са открити на Лесово при митническа проверка на товарен автомобил с чуждестранна регистрация. Цигарите са били укрити в шофьорската кабина на ТИР-а. Срещу шофьора на камиона-турски гражданин от Истанбул е съставен акт по Закона за митниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във