Банкеръ Daily

Новини

Три месеца лишаване от свобода за жена, представила фалшива диплома за шофьорска книжка

Три месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок наложи Районният съд в Сливен на жена от Кермен, направила опит да вземе шофьорска книжка, чрез представяне на фалшива диплома за основно образование. 29-годишна жена (с инициали Е.К.) в началото на 2008 година е преминала курса за шофьори, първа долекарска помощ и е успяла да си вземе изпитите за шофьор, съобщиха от съда. След цялостното обучение тя разбрала, че трябва да има завършено основно образование и е започнала да прави опити да си набави диплома. Преди това тя е учила в Основно училище „Йордан Йовков” Ямбол, но прекъснала обучението си преди да завърши основното си образование. Отписана е от училището на 10 октомври 1994 г., докато повтаряла пети клас.
Жената намерила диплома за завършено образование от училището, в което е учила и я фалшифицирала, чрез заличаване на данните на титуляра и изписване на нейните данни. Заличаването е станало, чрез скенер, а преработената диплома е отпечатана на цветен принтер.
В края на август миналата година 29-годишната жена е подала документи за издаване на шофьорска книжка в КАТ-Сливен, като в пакета документи е представила и копие на фалшивата диплома. Измамата е разкрита от полицейски служител, приемащ документите.
В хода на разследването се оказало, че истинската диплома издадена от ОУ „Йордан Йовков” в Ямбол принадлежи на мъж, а посочените имена и подписи на преподаватели във фалшивата диплома не отговаряли на тогава работещите в училището учители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във