Банкеръ Daily

Новини

Три малки общини ще получат над 2.5 млн. лева

Три общини, кандидатствали по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) с разработени от ЕЛАНА Инвестмънт проекти, са подписали договори с ДФ Земеделие за одобрените си проекти в края на миналата седмица. Това съобщиха от офика на консултантската компания. Проектите са на община Якимово и община Кула (Северозападна България) и на община Стрелча (област Пазарджик) по мерки 321 и 322, които ще инвестират общо над 2.5 млн. лв. в реконструкция на сгради и улици на тяхна територия. Населението и на трите общини е в диапазона 5000 – 6000 жители.
Трите общински проекта, подготвени от ЕЛАНА Инвестмънт, са сред първите одобрени 216 проекти на общини по ПРСР. Срокът на реализация им е две години и половина. Още 11 проекта на общини, подготвени от консултантската компания, все още преминават през процес на оценка.
Проектът на община Якимово е одобрен по мярка 321 Основни услуги за населението и икономиката в селските райони за субсидия от 1 234 492 лв., предназначена за изграждане на Многофункционален център за социални, културни и спортни мероприятия в село Дългоделци. Община Якимово се намира в област Монтана, Северозападна България.
Проектът на община Стрелча е одобрен по мярка 321 Основни услуги за населението и икономиката в селските райони за субсидия от 352 516 лв., която ще се използва за реконструкция, подобряване и оборудване на Младежки център в град Стрелча, която е в област Пазарджик.
Проектът на община Кула е одобрен по мярка 322 Обновяване и развитие на населените места за субсидия от 1 036 032 лева. Средствата са за реконструкция на централната улица на град Кула, ул. Възраждане. Община Кула е разположена в най-северозападната част на България.
ЕЛАНА Инвестмънт има също спечелени две обществени поръчки за предоставяне на техническа помощ на общини с финансиране по ОП Околна среда. В края на септември 2009 г. компанията завърши изпълнението на техническа помощ, възложена от община Пазарджик, за проектиране на водопровод, канализация и пречиствателна станция в селата Паталеница и Црънча. В процес на изпълнение е техническа помощ към община Троян за подобряване и развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в общината. И двата проекта се изпълняват в консорциум с партньорите на ЕЛАНА Инвестмънт - Ню Ай, Иво Петров Архитекти и ВАГ).
Наскоро консултантската компания отчете сключени 200 договора със земеделски производители и други предприемачи за подготовка на проекти по Програмата за развитие на селските райони. До този момент ЕЛАНА Инвестмънт има внесени в ДФ Земеделие общо 167 проекта, от които 92 са одобрени, а останалите все още преминават оценка.

За ЕЛАНА Инвестмънт АД
ЕЛАНА Инвестмънт АД е консултант на бизнеса, който помага на своите клиенти да реализират инвестиционните си идеи чрез подбор и реализация на най-подходящите финансови решения. Компанията предлага консултантски услуги в търсенето на финансиране чрез разработване на предложения по европейски програми и фондове, както и по други международни донорски програми. За периода 2000 – 2009 г. ЕЛАНА Инвестмънт АД е подпомогнала успешното разширяване и развитие на бизнеса на много български предприятия, земеделски производители и общини, като е разработила и реализирала успешно близо 300 проекта по програмите ПРСР, ОП Конкурентоспособност, ФАР, САПАРД и ДФ Земеделие. ЕЛАНА Инвестмънт АД е изпълнила първия европейски проект по програма ФАР за България на стойност 3 млн. евро за консултиране на малки и средни предприятия (SRAFAS). Компанията е сертифицирана от Bureau Veritas Certification - България по стандарта ISO 9001:2008 под акредитациите на двата най-престижни акредитационни органа в света - UKAS (Великобритания) и ANAB (САЩ).
ЕЛАНА Инвестмънт е част от семейството от компании на ЕЛАНА Финансов Холдинг, една от най-големите небанкови финансови институции в България със 18-годишен опит на българския финансов пазар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във