Банкеръ Daily

Новини

Трайков ще участва в съвет на ЕС по търговски въпроси

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз (външни работи), което ще се проведе днес в Брюксел. Конференцията в столицата на Белгия ще бъде във формат министри по въпросите на търговията.
На срещата ще бъде представен проекторегламент за Обща система за преференции в сектора. Очаква се министрите да проведат и политическа дискусия по регламента за двустранните инвестиционни споразумения между страните от общността и трети държави.Форумът ще обсъди и търговските аспекти на предстоящата среща на върха ЕС-Япония.
Министрите от ЕС ще дискутират също резултатите от Програмата за развитие от Доха в рамките на Световната търговска организация. Европейската комисия ще представи първия си годишен доклад до Съвета на ЕС за бариерите в търговията и инвестициите с трети страни. Ще бъдат обсъдени и търговските отношения на съюза със страните от МЕРКОСУР (Бразилия, Аржентина, Парагвай и Уругвай), Индия, Канада, Молдова, Мароко, Йордания и Египет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във