Банкеръ Daily

Новини

Трайков предложи експертна помощ на японския си колега Банри Кайеда за ограничаване на щетите в АЕЦ „Фукушима

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков изпрати съболезнователна телеграма до японския министър на икономиката, търговията и индустрията Банри Кайеда по повод жестоката трагедия, сполетяла страната.
Бих искал да изкажа пред Вас дълбокото си човешко съчувствие към близките на хилядите жертви от разрушителното земетресение и опустошителното цунами във Вашата страна. Бедствието, отнело живота на хиляди хора и предизвикало огромни човешки и материални щети, е изпитание както за човешкия дух, така и за волята и решимостта на хората от цял свят да се обединят срещу трагедията, се казва в съболезнователното писмо на министър Трайков до японския му колега. В него той уверява Кайеда, че в лицето на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и от страна на българската атомна централа в Козлодуй, японската страна може да разчита на всякаква помощ, която е необходима в този критичен момент. Имаме готовност да изпратим във Вашата страна квалифицирани ядрени специалисти, които да помогнат при ограничаването на последиците от щетите в атомната електроцентрала във Фукушима. При необходимост, не се колебайте да се свържете с нас за съдействие и помощ, пише още в писмото.
Трайков изразява увереност, че усилията на японския народ и на правителството ще помогнат за преодоляване на последствията от тежкото изпитание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във