Банкеръ Daily

Новини

Трайчо Трайков връчва специалната зелена награда в конкурса „Empower

Министърът на икономиката Трайчо Трайков връчва специалната зелена награда в конкурса „Empower за изключителни млади предприемачи. Церемонията по награждаването е тази вечер от 19 часа в столичния „Sofia Live Club. Специалната зелена награда отличава проекта, който в най-голяма степен допринася за защитата, опазването и подобряването на околната среда.
Конкурсът „Empower за изключителни млади предприемачи е инициатива на Фондация Empower United. Той се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и с подкрепата на Американската агенция за международно развитие и Societe Generale Експресбанк.
Това е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите. В конкурса участваха предприемачи, които имат идея за нов бизнес, както и стартирали компании преди не повече от 1 година.
С днешната церемония завършва последният етап от конкурса, в който ще бъдат раздадени четири отличия. Първата награда е на стойност 100 000 лева, 60 000 лева втора награда, 40 000 лева за третото място и специална Зелена награда. Общият награден фонд в конкурса надвишава 200 000 лева.
По-рано през деня днес се проведе финалното класиране, което определи призьорите сред класираните седем проекта за стартиране на нов бизнес. В оценяващото жури участва и заместник-министърът на икономиката енергетиката и туризма Евгени Ангелов.
В конкурса бяха получени общо 191 бизнес плана за стартиране на нов бизнес. Това е рекорден брой, който надвиши многократно очакванията на организаторите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във