Банкеръ Daily

Новини

Тотю Младенов ще връчи първите споразумения за финансиране на общини по Проекта за социално включване

Министърът на труда Тотю Младенов ще връчи първите споразумения за финансиране на общини по Проекта за социално включване.
Проектът се финансира със заем от Международната банка за възстановяване и развитие в размер на 40 милиона евро. На събитието ще присъстват кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Велико Търново Румен Рашев, кметът на Враца Костадин Шахов и др. Освен кметовете и представителите на общините, участие в срещата ще вземат и ръководителят на Представителството на Световна банка за България Маркус Репник и изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова.
Споразуменията за финансиране, които ще бъдат връчени, са на обща стойност 39 874 393 лв., от които 35 585 415 лв. – финансиране от МТСП. Първите 33 общини, които ще получат финансиране по Проекта за социално включване, са Айтос, Ардино, Асеновград, Бургас, Бяла Слатина, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Димитровград, Димово, Добрич – град, Карлово, Кирково, Кнежа, Крумовград, Кубрат, Лом, Луковит, Николаево, Перник, Правец, Разград, Самоков, Севлиево, Смолян, Средец, Столична голяма община, Стражица, Тетевен, Шумен, Якоруда, Ямбол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във